Прирачник за одржување на електричен виљушкар

Главното работно опкружување на електричните виљушкари се магацини, пристаништа и други места, кои треба да транспортираат тешки предмети, па затоа треба да се извршат работи за одржување, во спротивно тоа ќе донесе потенцијални безбедносни опасности за операторите.Следниве производители на електрични вилушкари ќе ја споделат содржината за одржување на електричните вилушкари:

1. Работа за чистење.Исчистете ја нечистотијата и калта на електричниот виљушкар и фокусирајте се на чистење на вилушките и лизгалките на портите, генераторите, стартерите, вилушките за електроди, резервоарите за вода и филтрите за воздух на батериите на вилушкарот.

2. Проверете го затегнувањето на различни делови на електричниот вилушкар, како што се: потпирачот за виљушкар, завртките за затегнување на ланецот за подигнување, завртките на тркалата, игличките за фиксирање на тркалата, сопирачките, завртките за воланот.

3. Проверете ја доверливоста и флексибилноста на ножната сопирачка и управувачката опрема на виљушкарот.Проверете дали има протекување, спојници на виљушкар, резервоар за дизел, резервоар за масло, пумпа за сопирачки, цилиндар за подигнување, цилиндар за навалување, резервоар за вода, пумпа за вода, сад за моторно масло, конвертор на вртежен момент, менувач, погонска оска, финален погон, хидраулично управување , управувачки цилиндар.

4. Исчистете го талогот од филтерот за масло за виљушкар.Заменете го маслото во садот за масло, проверете дали врската за вентилација на картерот е недопрена и исчистете ги филтерот за масло и елементот на филтерот за дизел.

5. Производителот на електричниот виљушкар потсетува дека при процесот на одржување на виљушкарот потребно е правилно да се расклопат деловите.Откако ќе заврши одржувањето, тој мора да се состави навреме и да се изврши тест на патот на виљушкарот.

6. Проверете дали повеќенасочниот вентил, цилиндерот за подигнување, цилиндерот за навалување, управувачкиот цилиндар и пумпата за менувачот работат правилно.Проверете дали инсталацијата на генераторот и моторот за стартување е цврста и дали терминалите се чисти и цврсти и проверете ја јаглеродната четка и комутаторот за абење.

7. Проверете ја затегнатоста на ременот на вентилаторот на виљушкарот.Проверете дали тркалата се цврсто монтирани, воздушниот притисок на гумите е доволен и отстранете ги остатоците вградени во шарата.Проверете го влезниот филтер за масло од резервоарот за дизел виљушкар за затнување и оштетување, исчистете го или заменете го филтерот.

Горенаведеното е методот за одржување на виљушкар воведен од производителот на електричниот виљушкар.Покрај тоа, мора да ги совладате правилните оперативни вештини за време на употребата.Откако ќе го користите, ставете го на суво и хигиенско место за да избегнете директна сончева светлина.


Време на објавување: Декември-13-2023 година

ПРАШАЊЕ ЗА ЦЕНОВНИК

За прашања за нашите производи или ценовник, ве молиме оставете ни ја вашата е-пошта и ќе стапиме во контакт во рок од 24 часа.

Следете нè

на нашите социјални медиуми
  • sns_img
  • sns_img
  • sns_img
  • sns_img